Wall και macro ενισχύουν το δολάριο

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ. Στην αύξηση της ζήτησης για δολάρια συμβάλλει και η ενίσχυση των τιμών στη Wall Street.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ για τα επιδόματα ανεργίας, τις προσωπικές δαπάνες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύουν το αμερικανικό νόμισμα κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έναντι και των δύο βασικών ανταγωνιστών.

Τα στοιχεία αφορούσαν στις νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, την οριστική ένδειξη του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το ”συναίσθημα” των Αμερικανών καταναλωτών. Οι αγορές υποδέχτηκαν τα θετικά στοιχεία με ”αγαλίαση”, καθώς, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για το αμερικανικό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο και την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών, δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για το βαθμό ισχύος της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 98,86 σεντς έναντι 99,20 σεντς το πρωί και 99,33 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 98,70 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 120,81 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,88 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 120,75 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ιστοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 121,81 γεν, έναντι 121,84 γεν το πρωί και στα 121,59 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v