Υποχώρηση ευρώ έναντι δολαρίου και γεν

Πιέσεις ασκούνται στο ευρωπαϊκό νόμισμα εξαιτίας των καλύτερων των προβλεπομένων στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,15 σεντς.

Υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, παρά τα στοιχεία που γνωστοποίηθηκαν για την εμπιστοσύνη των Γερμανών επιχειρηματιών, τα οποία ήταν καλύτερα των προβλεπόμενων.

Ο δείκτης Ifo υποχώρησε μεν το Νοέμβριο -για έκτο συνεχόμενο μήνα- στο 87,3 από 87,7 τον Οκτώβριο, αλλά σημείωσε άνοδο σε σχέση με το Νοέμβριο του 2001 όταν είχε διαμορφωθεί στο 85,1. Οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη, το Νοέμβριο του 2002, στο 86,9. Ωστόσο, στο ευρωπαϊκό νόμισμα ασκούνται πιέσεις και από την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο φέτος όσο και για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών.

Το γεν, παράλληλα, δέχθηκε στήριξη από τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασάρου Χαγιάμι - σε κατάθεση του ενώπιον επιτροπής του ιαπωνικού κοινοβουλίου - ότι είναι σημαντικό για την κετρική τράπεζα της χώρας να αποφύγει την εξασθένηση της συναλλαγματικής αξίας του ιαπωνικού νομίσματος. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,15 σεντς, έναντι 99,08 σεντς το πρωί και στα 99,13 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 99,05 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 120,97 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,92 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 120,99 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 121,89 γεν, έναντι 121,97 γεν χθες και στα 122,06 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v