Οριακές οι μεταβολές των νομισμάτων

Μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, ενώ οριακές είναι οι μεταβολές του αμερικανικού νομισματος έναντι του ευρώ. Οι αναλυτές από την πλευρά τους εκτιμούν πως την άλλη εβδομάδα την πορεία των νομισμάτων θα καθορίσουν οι όποιες εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ, ελλείψει σημαντικών οικονομικών ειδήσεων.

Δίχως σημαντικές μεταβολές διαμορφώνονται οι ισοτιμίες των κυριοτέρων νομισμάτων με το δολάριο να ενισχύεται ελαφρώς έναντι του γεν κυρίως λόγω των θετικών μακροοικονομικών ενδείξεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η άνοδος σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα θα ήταν ισχυρότερη, αλλά ανακόπηκε από την θετική πορεία του Νikkei, σχολιάζουν παρατηρητές της αγοράς, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως η απουσία σημαντικών ειδήσεων από τις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, αναπόφευκτα θα στρέψει την προσοχή των επενδυτών για άλλη μια φορά στο ζήτημα του Ιράκ.

Παράλληλα τα δυσοίωνα μηνύματα (ΑΕΠ) στις μεγάλες χώρες που αποτελούν τη ζώνη του ευρώ υπονομεύουν την όποια ανοδική κίνηση της ευρωπαικής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου.

Εξάλλου με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, αφού μια ανοδική πορεία των δεικτών στο ταμπλό πιθανόν να αποτελέσει εφαλτήριο για το δολάριο, αν δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις με το Ιράκ, την επόμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Στον άξονα των 1,0020 δολάρια κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία γεν – δολαρίου.

Εξάλλου, στα 123 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v