Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ιαπωνικές τράπεζες αποτελούν την κυριότερη αιτία για την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γεν, ενώ οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ ”συντηρούν” το ισχυρό ευρώ.

Την μεγαλύτερη ενίσχυσή του σε περίοδο έξι εβδομάδων κατέγραψε το δολάριο έναντι του γεν, καθώς εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την πορεία των ιαπωνικών τραπεζών.

Το τραπεζικό σύστημα στην Ιαπωνία βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού όλων των επενδυτών σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, ενώ η συνεχής πτώση που καταγράφει το ιαπωνικό χρηματιστήριο δημιουργεί περαιτέρω πιέσεις στο γεν.

Ο αδύναμος τραπεζικός τομέας αποτελεί πρόβλημα για το νόμισμα σχολίαζουν Ιάπωνες διαχειριστές, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως το δολάριο ευνοείται βραχυχρόνια έναντι του γεν.

Εξάλλου μικρή ενίσχυση κατέγραψε η κοινή ευρωπαική νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στον άξονα των 1,0100 δολαρίων και τους επενδυτές να αναζητούν ”κατεύθυνση”.

Ευρωπαίοι αναλυτές μάλιστα, θεωρούν απίθανη την υποχώρηση του ευρώ κάτω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας, αφού οι προσδοκίες για την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ ”συντηρούν” την ανοδική πορεία του κοινού νομίσματος.

Στα 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία του πράσινου νομίσματος έναντι του γεν, ενώ στα 122 κινείται η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v