O ZEW ασκεί πιέσεις στο ευρώ

Ελαφρά πτώση από τα πρωινά του επίπεδα καταγράφει η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι τοου δολαρίου, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης του αναμενομενου πτώσης του δείκτη γερμανικού δείκτη οικονομικής προσδοκίας ZEW.

Ελαφρά πτώση από τα πρωινά του επίπεδα καταγράφει η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι τοου δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης του αναμενομενου πτώσης του δείκτη ZEW για τις προσδοκίες στη Γερμανία.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα κινείται στα 1,0090 δολάρια έναντι 1,0122 δολάρια ανά ευρώ το πρωί, ενώ χθες είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαπέντε βδομάδων, στα 1,0170 δολάρια. Ο δείκτης της έκθεσης του Νοεμβρίου του γερμανικού ιστιτούτου ZEW για τις επιχειρηματικές προσδοκίες στην υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε στο 19,2 έναντι προβλέψεων για υποχώρηση στο 20, από 23,4 τον Οκτώβριο, παρέχοντας ένδειξη ότι η εμπιστοσύνη στη γερμανική οικονομία συνέχισε να εξασθενεί.

Το γεν, παράλληλα, παραμένει ενισχυμένο έναντι του αμερικανικού νομίσματος παρά τη δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να δράσει σε περίπτωση περαιτέρω ενίσχυσής του. Το απογευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0090 δολάρια έναντι 1,0122 δολάρια το πρωί και 1,0103 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0088 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 120,87 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,67 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 120,77 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,30 γεν, έναντι 119,53 γεν το πρωί και στα 119,51 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v