Κάτω από την απόλυτη ισοτιμία το ευρώ

Υποχωρεί το ευρώ (κάτω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας) έναντι του δολαρίου, το οποίο ενισχύεται και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, κυρίως λόγω της διαφαινόμενης επικράτησης των ρεπουμπλικάνων στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ισχυροποίηση καταγράφει το δολάριο στην αγορά χρήματος τόσο έναντι του ευρώ, όσο και σε σχέση με την κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, ύστερα από την διαφαινόμενη νίκη των ρεπουμπλικάνων στη γερουσία και τη βουλή των αντιπροσώπων, η οποία θα επιτρέψει στον Μπους να εφαρμόσει ευκολότερα την πολιτική του αναφορικά με τους φόρους και την άμυνα.

Παράλληλα, τα κέρδη που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στη Wall Street ώθησαν περαιτέρω το δολάριο, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Οι επενδυτές ακολουθούν κατά βάση στάση αναμονής, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, τονίζοντας πως η απόφαση της FED, αν και προεξοφλημένη εν μέρει, θα καθορίσει τις νέες τάσεις.

Εξάλλου, βραχύβια αποδείχθηκε η διάσπαση της απόλυτης ισοτιμίας από το ευρώ, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως η σχέση ανταλλαγής μεταξύ ευρώ και δολαρίου θα παραμείνει βραχυχρόνια στα τρέχοντα επίπεδα.

Στον άξονα των 99,6 σεντς κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής του αμερικανικού νομίσματος με το γεν.

Εξάλλου, στα 121 γεν κινείται η ισοτιμία μεταξύ ευρώ και ιαπωνικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v