Ανακάμπτει το αμερικανικό νόμισμα

Το δολάριο κάλυψε το χαμένο έδαφος σε σχέση με το ευρώ μετά από την ενίσχυση της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την ανάκτηση του ελέγχου της Γερουσίας. Το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 99,60 σεντς.

Το δολάριο κάλυψε το χαμένο έδαφος σε σχέση με το ευρώ μετά από την ενίσχυση της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την ανάκτηση του ελέγχου της Γερουσίας γεγονός που καθιστά ευχερέστερο το έργο του προέδρου των ΗΠΑ να διατηρήσει τις μειώσεις φόρων και να ωθήσει τις αμυντικές δαπάνες.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, κάτω από το επίπεδο της ” απόλυτης ισοτιμίας” του με το αμερικανικό νόμισμα, ενώ χθες είχε αναρριχηθεί ενδοσυνεδριακά σε νέο υψηλό επίπεδο τριμήνου, στα 1,044 δολάρια, εν αναμονή της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, για το κατά πόσον θα προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαορφώνεται στα 99,60 σεντς, έναντι 99,56 σεντς το πρωί και στα 99,97 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 99,60 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,92 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,94 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 121,73 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,44 γεν, έναντι 122,47 γεν το πρωί και 121,78 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v