Κοντά στο 1,1 το ευρώ έναντι του δολαρίου

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, καθώς η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed ενέτεινε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Πτωτικά κινείται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς η κίνηση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,5% ενίσχυσε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Μια ανάσα πριν από το 1,1 έναντι του δολαρίου έφτασε το ευρωπαϊκό νόμισμα, διαμορφούμενο στα 1,097 δολάρια, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 1,0089 δολάρια.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το δολάριο δέχεται ισχυρές πιέσεις κυρίως εξ αιτίας των ανησυχιών για την ”αδύναμη” ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Fed μείωσε τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, ενίσχυσε ακόμη περαιτέρω τους ”φόβους” των επενδυτών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Παράλληλα, και η χθεσινή έντονα αρνητική πορεία των αμερικανικών αγορών, επηρεάζει σαφώς αρνητικά το δολάριο, πλήττοντας παράλληλα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v