Διατηρεί τα κέρδη έναντι του δολαρίου το ευρώ

Σταθερά πάνω από την απόλυτη ισοτιμία κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ οι αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση της EKT και την πιθανότητα να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

Σταθερά πάνω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου ύστερα από την χθεσινή μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης και ενώ οι αναλυτές αναμένουν την σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, ”ελπίζοντας” να ακολουθήσει την ίδια πολιτική (μείωσης) αναφορικά με το κόστος δανεισμού.

Ευρωπαίοι διαχειριστές κεφαλαίων εξέφραζαν εν τούτοις την ”δυσφορία” τους, θεωρώντας πως η παραπάνω κίνηση της FOMC καταδεικνύει την αδυναμία της αμερικανικής οικονομίας, δηλώνοντας παράλληλα πως αναμένουν τις πρώτες μακροοικονομικές ενδείξεις από τις ΗΠΑ.

Χρηματιστές από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου παρατηρούσαν πως η περίφημη μείωση των επιτοκίων δεν φαίνεται να επηρεάζει δραστικά την ισοτιμία του νομίσματός τους με το δολάριο, υπογραμμίζοντας την σημασία της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν πως η βραχυχρόνια τάση ”προκρίνει” υποχώρηση του πράσινου νομίσματος έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων.

Στον άξονα των 1,0025 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 121 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου στα 122 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v