Υπό πίεση παραμένει το δολάριο έναντι του ευρώ

Σταθερά πάνω από τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, κυρίως λόγω του ζητήματος του Ιράκ, αλλά και των γενικότερων επιφυλάξεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην αγορά χρήματος για το αμερικανικό νόμισμα, ύστερα από την απόφαση της Παρασκευής από τον ΟΗΕ για το Ιράκ, η οποία φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον πόλεμο, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς.

Η ενίσχυση της πιθανότητας να υπάρξει δράση στο θέμα του Ιράκ, απομακρύνει τους επενδυτές από το πράσινο νόμισμα, σχολιάζουν Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων, τονίζοντας πως βραχυχρόνια οι τάσεις δεν αναμένεται να μεταβληθούν δραστικά.

Στις παραπάνω εξελίξεις προστίθεται η ανησυχία που εκφράζεται από κύκλους της αγοράς για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας και τη δυνατότητά της να ”ξεφύγει από τα προβλήματα”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά Ευρωπαίοι αναλυτές.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την απόφαση του ιρακινού υπουργικού συμβουλίου απέναντι στο τελεσίγραφο του ΟΗΕ, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως τα αμερικανικά ”γεράκια” θα αναλάβουν δράση τελικώς.

Στον άξονα των 1,0125 δολαρίων διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ κάτω από τα 120 γεν (119,7) σταθεροποιείται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου. Εξάλλου, στα 121 γεν ανέρχεται η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v