Σταθεροποιητικές οι τάσεις στις ισοτιμίες

Σταθεροποιητικές τάσεις εξακολουθούν να καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές, στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, ενώ το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει έναντι του γεν.

Σταθεροποιητικές τάσεις εξακολουθούν να καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, στην ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο ενώ το αμερικανικό νόμισμα ανακάμπτει έναντι του γεν.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς οι επενδυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυσή του κοινού νομίσματος μετά τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην οποία υπαινίχθηκε ότι ενδέχεται να υποστηρίξει μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0089 δολάρια, έναντι 1,0097 δολάρια το πρωί και 1,0120 δολάρια χθες. Η ισοτιμία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0070 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,12 γεν ανά ευρώ, έναντι 120,88 γεν ανά ευρώ το πρωί και 121,07 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το δολάριο διαμορφώνεται στα 119,97 γεν, έναντι 119,72 γεν το πρωί και 119,60 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v