Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά χρήματος

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ισοτιμίες μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία θα αναδείξουν τις βραχυχρόνιες τάσεις.

Δίχως σημαντικές μεταβολές διαμορφώνονται οι σχέσεις ανταλλαγής μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων, ύστερα από την μικρή (χθεσινή) πίεση που δέχθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, κυρίως λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων λιανικών πωλήσεων τον Οκτώβριο.

Οι λιανικές πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, το χρηματιστήριο κινείται ανοδικά και το συναίσθημα φαίνεται να ενισχύεται δηλώνουν αναλυτές της αγοράς, υπονοώντας πως αν συνεχιστεί το θετικό κλίμα το πράσινο νόμισμα θα βρει το ”δρόμο του”.

Εξάλλου, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα σήμερα στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού, το δείκτη ”Μίτσιγκαν” και στα στοιχεία από τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως αν τα παραπάνω στοιχεία είναι θετικά πιθανόν να οδηγήσουν σε άνοδο το δολάριο, αλλά και τη Wall Street.

Στον άξονα των 1,050 δολ. κινείται η ισοτιμία της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 121 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ- γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v