Νέα ενίσχυση για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέα ενίσχυση καταγράφει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος με τους επενδυτές να εκφράζουν για άλλη μια φορά τις ανησυχίες τους για το θέμα του Ιράκ, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στα μακροοικονομικά στοιχεία εκ των ΗΠΑ.

Ελαφρώς ενισχυμένο παρουσιάζεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού το αμερικανικό νόμισμα δεν φαίνεται ικανό να εκμεταλλευτεί τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται για την περιοχή της ευρωζώνης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιαπωνικό τραπεζικό σύστημα.

Παλαιά... φαντάσματα κυνηγούν το δολάριο, δήλωσαν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς, αναφερόμενοι στους φόβους για το Ιράκ και την πιθανότητα ενός πολέμου στον κόλπο, οι οποίοι συντηρούν τις πιέσεις στο πράσινο νόμισμα.

Εξάλλου, με το βλέμμα στραμμένο στην ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου Σεπτεμβρίου και του δείκτη τιμών καταναλωτή Οκτωβρίου στις ΗΠΑ βρίσκονται οι αναλυτές υποστηρίζοντας πως μια επιδείνωση των παραπάνω στοιχείων θα εντείνει τις πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Παράλληλα, αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως όσο οι προσδοκίες για τη μείωση των επιτοκίων παραμένουν ”βάσιμες” και το ζήτημα του Ιράκ παραμένει στην επικαιρότητα το ευρώ θα διατηρήσει το momentum του.

Στον άξονα του 1,0120 δολαρίου κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου.

Εξάλλου, στα 122 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v