Διευρύνει τα κέρδη έναντι του γεν το δολάριο

Ισχυρά κέρδη καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, ενώ το ευρωπαϊκό νόμισμα ακολουθεί πλέον σταθεροποιητικές τάσεις, ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας. Σε χαμηλό έξι εβδομάδων και το γεν έναντι του δολαρίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των έξι τελευταίων εβδομάδων διαμορφώνεται το γεν έναντι του δολαρίου, με το ευρώ να ακολουθεί σταθεροποιητικές τάσεις ύστερα από την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τη γερμανική οικονομία.

Το ευρώ σημειώνει οριακές διακυμάνσεις έναντι του δολαρίου στα 1,0079 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, όπως ανακοίνωσε η Bundesbank στην έκθεσή της για το Νοέμβριο.

Στην έκθεση αναφερόταν ακόμη ότι το πιο αρνητικό σημείο αποτελεί το γεγονός ότι συνεχώς μειώνονται οι ελπίδες για κάποια ανάκαμψη, στοιχείο που ήταν πάντα κινητήριος μοχλός για τις επενδύσεις και την αγορά εργασίας.

”Δύσκολες” ώρες περνάει και το γεν έναντι του δολαρίου καταγράφοντας την υψηλότερη πτώση των έξι τελευταίων εβδομάδων, ύστερα από την επικράτηση έντονου παρασκηνίου σχετικά με το ότι η ιαπωνική κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων τραπεζών, στοιχείο που θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε απώλειες εργατικών θέσεων και στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Αρκετοί είναι οι επενδυτές που θεωρούν ότι οι τράπεζες θα αναγκαστούν να δεχτούν το μέτρο, προκειμένου να λάβουν βοήθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων από τις επισφάλειες ύψους 420 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v