Σε χαμηλά εννέα ημερών το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς εντείνονται οι φήμες για μείωση των επιτοκίων στην επικείμενη συνεδρίαση της EKT, δεδομένο που αν συμβεί θα πλήξει τις επενδύσεις σε ευρώ, ενώ πτωτικά κινείται το γεν έναντι του δολαρίου.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των εννέα ημερών κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, κυρίως λόγω της έντονης φημολογίας που διαχέεται για την μείωση των επιυοκίων από τη ΕΚΤ, δεδομένο που αν λάβει χώρα θα πλήξει τις αποδόσεις των επενδύσεων σε ευρώ.

Οι παραπάνω φήμες αναζωπυρώθηκαν ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ πως ο πληθωρισμός δείχνει να μην αποτελεί κίνδυνο για τις χώρες της ευρωζώνης.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ύστερα από την μείωση των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας για την εγχώρια οικονομία, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η πτωτική πορεία για το γεν θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, τα προβλήματα των επισφαλών δανείων και της ιαπωνικής οικονομίας γενικότερα συνεχίζουν να δημιουργούν ανησυχία, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τις πιέσεις που δέχεται το ιαπωνικό νόμισμα.

Στον άξονα των 1,0020 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 122 γεν διαμορφώνεται επίσης και η ισοτιμία της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας με το γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v