Κέρδη του ευρώ έναντι δολαρίου και γεν

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1999 διαμορφώνεται το γεν έναντι του ευρώ, καθώς οι ιαπωνικές τράπεζες υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για το μεγάλο μέγεθος των επισφαλειών που μειώνει τις επενδύσεις.

Η υψηλή υποχώρηση των ιαπωνικών τραπεζικών μετοχών οδήγησε το γεν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1999 έναντι του ευρώ, ενώ πτώση καταγράφει και το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο του Τόκιο, η μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως, Mizuho Holdings, υποχώρησε κατά 16% και η UFJ Holdings κατά 10%.

Το γεν κατέγραψε πτώση στα 123,17 έναντι του ευρώ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1999, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στα 123,10.

Τα κέρδη του δολαρίου έναντι του γεν ήταν περιορισμένα κυρίως εξαιτίας της ανακοίνωσης των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, το οποίο παρέμεινε σε υψηλό ποσοστό και για το Σεπτέμβριο, ενώ ήταν και ο λόγος υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, στα 1,0117 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v