Τα macro των ΗΠΑ ενισχύουν το δολάριο

Η ενίσχυση των μετοχικών τιμών στη Wall Street μετά τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία τόσο για την εξέλιξη της πορείας του ”δείκτη των δεικτών” κατά τον μήνα Οκτώβριο, όσο και από την εξέλιξη των επιδομάτων ανεργίας, δίνει ώθηση στο δολάριο. Στα 1,0004 το ευρώ δολάριο.

Η ενίσχυση των μετοχικών τιμών στη Wall Street μετά τα θετικότερα του αναμενομένου στοιχεία τόσο για την εξέλιξη της πορείας του ”δείκτη των δεικτών” κατά τον μήνα Οκτώβριο, όσο και από την εξέλιξη των επιδομάτων ανεργίας, δίνει ώθηση στο δολάριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0004 δολάρια, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Γαλλίας και της Γερμανίας, θέτουν σε κίνδυνο το ενιαίο νόμισμα. Το πρόβλημα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, επισημαίνουν, υπονομεύει το ενιαίο νόμισμα και οι εξελίξεις στο θέμα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενοσυνεδριακά το ευρώ έπεσε κάτω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας του με το δολάριο, και πιο συγκεκριμένα στα 99,98 σεντς, έναντι 1,0025 δολάρια ανά ευρώ το πρωί.

Έναντι του ιαπωνικού γεν η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 122,49 γεν ανά ευρώ. Το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς έναντι του γεν στα 122,20 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v