Σε υψηλότερα από τα πρωινά επίπεδα το ευρώ

Σε υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται στο ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εξαιτίας της πτώσης στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας οκταετίας των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για ασκηση περαιτέρω πιέσεων στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σε υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται στο ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εξαιτίας της πτώσης στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας οκταετίας των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, παραμένουν οι ανησυχίες για ασκηση περαιτέρω πιέσεων στο ευρωπαϊκό νόμισμα μέσα σε κλίμα εκτιμήσεων για μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην επόμενη συνεδριάσή της, στις 5 Δεκεμβρίου, γεγονός το οποίο θα μειώσει τις αποδόσεις καταθέσεων σε ευρώ. Το ευρώ υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Νοεμβρίου - στα 1,0001 δολάρια ανά ευρώ - πριν ανακάμψει στη συνέχεια.

Παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι η αγορά ερμήνευσε ως ένδειξη τις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ Σίρκα Χερμαλάινεν, η οποία δήλωσε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης κάμπτει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Οι δηλώσεις αυτές ήλθαν μία μέρα μετά από αυτές του Ερνστ Βέλτεκε ο οποίος εκτίμησε ότι οι κίνδυνοι απομακρύνονται από ταχύτερο πληθωρισμό. Μια μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης ενδέχεται να καταφέρει πλήγμα στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0022 δολάρια έναντι 1,0017 δολάρια το πρωί και 1,0031 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0010 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 122,69 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,71 γεν ανά ευρώ το πρωί και 122,48 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,47 γεν, έναντι 122,50 γεν το πρωί και 122,08 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v