Πτώση του δολαρίου έναντι του γεν

Η άνοδος που κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις οδήγησε υψηλότερα το γεν έναντι του δολαρίου, αφού οι επενδυτές τοποθετήθηκαν σε ιαπωνικές μετοχές. Στα ίδια επίπεδα η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου.

Μικρή πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν ύστερα από τη συνεχή άνοδο που κατέγραψε το αμερικανικό νόμισμα έναντι του αντίστοιχου ιαπωνικού τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η παραπάνω ενίσχυση του γεν συνδέεται με την άνοδο που καταγράφει το χρηματιστήριο του Τόκιο και την συνακόλουθη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα.

Παράλληλα, η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε αναφορικά με την πιθανότητα να υιοθετήσει η κυβέρνηση Κοιζούμι νέα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών, δημιούργησε ”κλίμα ευφορίας” μεταξύ των επενδυτών.

Αναλυτές της αγοράς προειδοποιούν πάντως για άλλη μια φορά πως η ιαπωνική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και μια βραχύβια άνοδος του Nikkei δεν αρκεί για μεταβληθούν τα κρίσιμα προβλήματα.

Εξάλλου, δίχως σημαντικές μεταβολές κινείται η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα με τους αναλυτές να επισημαίνουν πως βραχυχρόνια οι τάσεις διαμορφώνονται υπέρ του δολαρίου.

Στον άξονα του 1,020 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου.

Εξάλλου, στα 122 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v