Πτωτικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με τους επενδυτές να προεξοφλούν ως αρνητικά τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, με την ανακοίνωση του δείκτη IFO να αποτελεί πρώτο δείγμα.

Με τα επίπεδα των 98 σεντς ”φλερτάρει” η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, ύστερα από την πτώση που σημειώνει έναντι του δολαρίου.

Αναλυτές της αγοράς χαρακτήρισαν την παραπάνω πτώση ως ”τεχνική”, ενώ ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν πως οι επενδυτές προεξοφλούν ως αρνητικά τα ευρωπαϊκά μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ ως πρώτο δείγμα ο δείκτης IFO διαμορφώθηκε σε χαμηλά 10 μηνών.

Αντίθετα, τόσο τα στοιχεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για το μήνα Νοέμβριο, όσο και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου αναμένεται να τονώσουν την αμερικανική αγορά και να ενισχύσουν περαιτέρω το δολάριο έναντι του ευρώ.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς προβλέπουν πως, βραχυχρόνια, το δολάριο θα αναρριχηθεί και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, αφού τα μέτρα για την εξυγίανση των τραπεζών που προτίθεται να εξαγγείλει ο υπουργός οικονομικών Τακενάκα εκτιμάται πως δεν θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές.

Στον άξονα των 99 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του γεν, στα 120,9 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v