Μικρή πτώση για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Μικρή υποχώρηση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως οι καθοδικές τάσεις που εμφανίζει το ευρώ θα συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα κυρίως λόγω των αναμενόμενων αρνητικών macro στοιχείων.

Ελαφρές τάσεις υποχώρησης καταγράφει το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου ύστερα από την πτώση κάτω από το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας.

Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν πως η πτωτική τάση της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας σε σχέση με το δολάριο θα συνεχιστεί, θεωρώντας πως τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι θετικά, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη αναμένονται αρνητικά.

Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν κρισιμότερη ”ημέρα” την αυριανή όπου ανακοινώνεται ο γερμανικός δείκτης IFO, ο οποίος προβλέπεται να κινηθεί πτωτικά.

Την παραπάνω άποψη συμμερίζονται κατά βάση και Ιάπωνες τραπεζίτες, οι οποίοι προσθέτουν πως το επόμενο επίπεδο στήριξης είναι η περιοχή των 99,1 σεντς, επίπεδο που, αν διασπαστεί, θα οδηγήσει αρκετά χαμηλότερα το ευρώ.

Ενδεικτικό άλλωστε του αρνητικού κλίματος που διαμορφώνεται για το ευρώ είναι η υποχώρηση που σημειώνει και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που καλούν την ΕΚΤ να προβεί σε μείωση των επιτοκίων.

Στον άξονα των 99,45 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα.

Εξάλλου, στα 122 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου- γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v