Ενίσχυση δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Παρά την αρχική ανθεκτικότητα που επέδειξε το ευρώ, επιστρέφοντας στο 1 προς 1 με το δολάριο, αυτή την ώρα κινείται στο επίπεδο των 99,98 σεντς. Το δολάριο, ενισχύεται και έναντι του γεν παρά την κίνηση έγκρισης συμπληρωματικού προϋπολογισμού από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Παρά την αρχική ανθεκτικότητα που επέδειξε το ευρώ, επιστρέφοντας στο 1 προς 1 με το δολάριο, αυτή την ώρα κινείται στο επίπεδο των 99,98 σεντς.

Η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε ενδοσυνεδριακά πάνω από τα επίπεδα του 1 προς 1, ενώ χθες είχε υποχωρήσει στα 99,81 σεντς ανά ευρώ στον απόηχο αφενός της αισιόδοξης έκθεσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδελφείας για το δείκτη επιχειρηματικών συνθηκών το Νοέμβριο και, αφετέρου, των ισχυρών κερδών που σημείωναν οι μετοχικές τιμές στη Γουόλ Στριτ.

Το δολάριο, ενισχύεται ενδοσυνεδριακά σε νέα υψηλά επίπεδα των τελευταίων τριών βδομάδων έναντι του ιαπωνικού νομίσματος - στα 122,9 γεν σε συναλλαγές στις Ασιατικές χρηματαγορές - μετά την είδηση πως η κυβέρνηση Κοϊζούμι ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 3 τρισ. γεν για να δώσει ώθηση στην ιαπωνική οικονομία, κίνηση η οποία, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους συναλλασσομένους.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,98 σεντς έναντι 1,0029 δολάρια το πρωί και 1,0012 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0005 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 123,09 γεν ανά ευρώ, έναντι 123,08 γεν ανά ευρώ το πρωί και 122,83 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,75 γεν, έναντι 122,72 γεν το πρωί και 122,66 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v