Σε χαμηλά 3 εβδομάδων το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου με τους αναλυτές να εκτιμούν πως οι θετικές εκθέσεις που θα δοθούν στη δημοσιότητα αναφορικά με την αμερικανική οικονομία την τρέχουσα εβδομάδα θα κρατήσουν το ευρώ κάτω από τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών βδομάδων υποχωρεί η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο - στα 99,50 σεντς ανά ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές, αν και ανέκαμψε ελαφρώς σε συναλλαγές στη χρηματαγορά του Λονδίνου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα θα κυμανθεί την τρέχουσα βδομάδα κάτω από τα επίπεδα του 1 προς 1 καθώς αναμένονται θετικές ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία από σειρά εκθέσεων που θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τα οριστικά, αναθεωρημένα προς τα άνω στοιχεία -που θα δημοσιοποιηθούν την Τρίτη - για το αμερικανικό ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα δείξουν αύξηση 3,8% σε ετήσια βάση, ενώ η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για αύξηση 3,1%.

Την Τετάρτη, τέλος, αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών του Οκτωβρίου και για το δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο μεταποιητικό τομέα στην περιοχή του Σικάγο το Νοέμβριο. Και οι δύο ενδείξεις προβλέπεται ότι θα σημειώσουν ανάκαμψη.

Το γεν ενισχύθηκε αρχικά έναντι του αμερικανικού νομίσματος - στα 122,63 γεν ανά δολάριο, πριν υποχωρήσει εκ νέου στη συνέχεια - στον απόηχο της σημερινής ανόδου των μετοχικών τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο.

Τα κέρδη του χρηματιστηρίου του Τόκιο πυροδοτήθηκαν από τη γνωστοποίηση της αύξησης κατά 8,5% των εξαγωγών ιαπωνικών προϊόντων τον Οκτώβριο μετά από πτώση επί τετράμηνο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,51 σεντς, έναντι 99,47 σεντς το πρωί και 99,71 σεντς την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 99,30 σεντς.

Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 122,12 γεν ανά ευρώ, έναντι 122,11 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 122,44 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,75 γεν έναντι 122,77 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v