Προς αναζήτησιν ”σινιάλων” η αγορά χρήματος

”Σταθερότητα” παρατηρείται στις σχέσεις ανταλλαγής μεταξύ των κυριοτέρων βασικών νομισμάτων, με τους επενδυτές και αναλυτές να αναμένουν τα νέα σινιάλα, τόσο από τα μακροοικονομικά στοιχεία, όσο και από την πορεία των αγορών.

Δίχως σημαντικές μεταβολές κινούνται οι ισοτιμίες των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους αμερικανούς επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους, για άλλη μια φορά, στο ενδεχόμενο πόλεμο στον περσικό κόλπο στις αρχές του νέου έτους.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως η βραχυχρόνια δυναμική του αμερικανικού νομίσματος θα καθοριστεί, μεταξύ άλλων, από τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου πολλών εταιριών, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, Ιάπωνες διαχειριστές παρατηρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα μια στροφή ευρωπαϊκών κεφαλαίων προς τις ιαπωνικές μετοχές, τάση που, αν συνεχιστεί, πιθανόν να ενισχύσει το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του ευρώ.

Εξάλλου, σηματωρό για την σημερινή πορεία των νομισμάτων θα αποτελέσουν μερικά από τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ (Επιδόματα ανεργίας, δείκτης τάσεων στη μεταποίηση), την Ευρώπη, αλλά και την πορεία της Wall.

Στον άξονα των 99,20 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου, ενώ στα 121 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 120 γεν κινείται η ισοτιμία του ευρώ με το γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v