Οριακές διακυμάνσεις ευρώ-δολαρίου

Ελαφρά ενίσχυση σημειώνει το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κυρίως λόγω της ενίσχυσης της Wall, αλλά και των θετικών macro νέων από τις ΗΠΑ, ενώ οριακά ανοδικές τάσεις καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ωθούμενο και από την άνοδο των αγορών.

Μικρή ενίσχυση σημειώνει το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ύστερα από τα εντυπωσιακά κέρδη που σημείωσε η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά και τα θετικά μακροοικονομικά νέα στις ΗΠΑ. Οριακά προς τα πάνω και το ευρώ έναντι του δολαρίου, με τη στήριξη των ευρωαγορών.

Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η ανοδική κίνηση του πράσινου νομίσματος δεν θα ανακοπεί, τουλάχιστον βραχυχρόνια, ενώ εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για την πορεία του ευρώ.

Ευρωπαίοι διαχειριστές κεφαλαίων τόνιζαν πως η προοπτική μείωσης των επιτοκίων εκτιμάται πως θα εντείνουν τις πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η σημερινή στήριξη στο ευρώ προέρχεται κυρίως από την απροσδόκητη άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές, η Wall συνεχίσει να επιδεικνύει το θετικό της πρόσωπο, τότε η ενίσχυση του δολαρίου τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν θα είναι ”αισθητή”.

Στον άξονα των 99,20 σεντς συνεχίζει να κινείται η κοινή ευρωπαική νομισματική μονάδα έναντι του δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής του δολαρίου με το γεν.

Εξάλλου, στα 122 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v