Σταθερό το ευρώ εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ

Υποχώρηση σημειώνει το γεν έναντι του δολαρίου ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας πως η σχέση δολαρίου – γεν πρέπει να διαμορφωθεί στα 160 γεν περίπου. Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις επικείμενες αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Την ισχυρότερη υποχώρηση των τελευταίων δύο εβδομάδων σημείωσε το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας, ο οποίος υποστήριξε πως η ισοτιμία δολαρίου – γεν να διαμορφωθεί στα 160 γεν περίπου.

Ιάπωνες τραπεζίτες εξέφρασαν την έκπληξή τους χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις ως τουλάχιστον ασυνήθιστες, υποστηρίζοντας παράλληλα πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η ισοτιμία δολαρίου – γεν θα κινείται βραχυχρόνια μεταξύ 121 και 126 γεν.

Αναλυτές της αγοράς τόνιζαν εν τούτοις για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει μέτρα ώστε να οδηγήσει την οικονομία μακριά από την ύφεση.

Εξάλλου, δίχως σημαντικές μεταβολές διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής μεταξύ της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας και του δολαρίου με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ (05/12) για την μείωση ή όχι των επιτοκίων.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν επίσης πως η δυναμική βρίσκεται από την πλευρά του πράσινου νομίσματος, ιδιαίτερα αν τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ διαμορφωθούν θετικά και στη Wall Street υπερισχύσουν οι αγοραστές.

Στον άξονα των 99,3 σεντς κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 123 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής μεταξύ ευρώ- γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v