Οριακές διακυμάνσεις για τα νομίσματα

Σε σταθερά επίπεδα διαμορφώνονται οι σχέσεις ανταλλαγής των κυριοτέρων νομισμάτων, αφού η αργία της Wall (χθες) και η σημερινή ”ημιαργία” οδηγεί τους επενδυτές να κρατήσουν τις αποστάσεις τους, ενώ οι αναλυτές χαρακτηρίζουν ως τεχνικές τις όποιες μεταβολές.

Η χθεσινή αργία στη Wall Street αλλά και η σημερινή ημιαργία περιόρισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών στην ”αγορά χρήματος” με το ευρώ να κινείται περίπου στα ίδια με χθες επίπεδα έναντι του δολαρίου και τους αναλυτές να εκτιμούν ως τεχνική την όποια ”αντίδραση”.

Εξάλλου, με οριακές διακυμάνσεις κινείται το πράσινο νόμισμα και έναντι του γεν με τους επενδυτές και εδώ να ”βρίσκονται στο περιθώριο” όπως τονίζουν χαρακτηριστικά Ιάπωνες αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν παράλληλα πως τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Ιαπωνία και κυρίως η ανεργία θα δημιουργήσουν, τουλάχιστον βραχυχρόνια, πιέσεις στο εθνικό τους νόμισμα.

Αμερικανικοί διαχειριστές τονίζουν εν τούτοις πως για την ώρα, δεν βρίσκουν κάποιο ιδιαίτερο θεμελιακό λόγο ώστε να αγοράσουν ευρώ, γεν ή δολάριο, αν και η συνεχής ανοδική τάση που διαγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Wall, αποτελεί θετικό σινιάλο, όπως αναφέρουν με νόημα.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν επίσης την έκπληξή τους για τις αποστάσεις που κράτησε το ”δολάριο” από τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον των ισραηλινών στην Κένυα.

Στον άξονα των 99,35 σεντς κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ στα 122 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν – δολαρίου.

Εξάλλου, στα 121 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v