Ανάκαμψη ευρώ λόγω Ευχαριστιών

Το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενώ η πλειονότητα των ευρωπαίων συναλλασσομένων, φαίνεται να περιμένει την επιστροφή των αμερικανών επενδυτών την ερχόμενη εβδομάδα.

Το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς, κατά τις σημερινές συναλλαγές έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, σε συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Η πλειονότητα των ευρωπαϊων συναλλασσομένων, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, προτίθεται να περιμένει την επιστροφή των αμερικανών επενδυτών την επόμενη βδομάδα, καθώς οι αγορές παραμένουν σήμερα κλειστές και αύριο θα λειτουργήσουν ως ημιαργία λόγω της σημερινού εορτασμού στις ΗΠΑ της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ανέκαμψε εκ νέου πάνω από τα 99 σεντς ενώ χθες είχε υποχωρήσει κάτω του ορίου αυτού στον απόηχο της γνωστοποίησης σειράς θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που επέτρεψαν στους επενδυτές να αποκομίσουν την είκονα μιας οικονομίας που αναδύεται από περίοδο εξασθένησης.

Στην ενίσχυση του ευρώ συνέβαλε η απρόσμενη ενίσχυση το Νοέμβριο της εμπιστοσύνης των Γάλλων επιχειρηματιών -για πρώτη φορά στους τελευταίους έξι μήνες- καθώς στην πλέον πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee τα περίπου 2.000 επιχειρηματικά στελέχη που ρωτήθηκαν είπαν ότι σχεδιάζουν να δώσουν ώθηση στην παραγωγή. Ο σχετικός δείκτης ανήλθε το Νοέμβριο στο 96 - από 93 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα, οριστικά στοιχεία - ενώ οι αναλυτές δεν προέβλεπαν μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 99,27 σεντς, έναντι 99,06 σεντς το πρωί και στα 99,03 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 99,20 σεντς ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 121,35 γεν ανά ευρώ, έναντι 121,08 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 121,13 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 122,25 γεν, έναντι 122,73 γεν το πρωί και στα 122,32 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v