Η ανεργία πλήττει το δολάριο

Το ευρώ διατηρείται πάνω από την ”απόλυτη ισοτιμία” του με το αμερικανικό νόμισμα, κατά τις σημερινές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αναπάντεχα απογοητευτικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Το ευρώ διατηρείται πάνω από την ”απόλυτη ισοτιμία” του με το αμερικανικό νόμισμα, κατά τις σημερινές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο εργασίας το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 6%, ενώ οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για άνοδο στο 5,8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 5,7% τον Οκτώβριο.

Το γεν, παράλληλα, δέχεται πυρά από δηλώσεις υψηλόβαθμων Ιαπώνων κυβερνητικών αξιωματούχων. Μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα αναπληρωτού υπουργού Οικονομικών ο οποίος χαρακτήρισε ”αρμόζουσα” την εξασθένηση του ιαπωνικού νομίσματος, ακολούθησαν οι δηλώσεις του υπουργού χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του υπουργού οικονομίας, εμπορίου και Βιομηχανίας. Ο πρώτος είπε ότι το ιαπωνικό νόμισμα είναι υπερτιμημένο, ενώ ο δεύτερος εκτίμησε ότι ένα εξασθενημένο γεν είναι καλύτερο για την οικονομία δεδομένης της πτώσης των τιμών.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0015 δολάρια, έναντι 1,0014 δολαρίων το πρωί και στα 1,0005 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 99,91 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,72 γεν ανά ευρώ, έναντι 125,31 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 124,90 γεν ανά ευρώ Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,56 γεν, έναντι 125,12 γεν το πρωί και στα 124,81 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v