Οι προσδοκίες σταθεροποιούν το ευρώ στο 1:1

Σε επίπεδα πάνω από την ”απόλυτη ισοτιμία” του με το δολάριο ανέκαμψε και πάλι, κατά τις σημερινές συναλλαγές το ευρώ, εξαιτίας των προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει αύριο σε μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης κατά 50 μονάδες βάσης.

Σε επίπεδα πάνω από την ”απόλυτη ισοτιμία” του με το δολάριο ανέκαμψε και πάλι, κατά τις σημερινές συναλλαγές, το ευρωπαϊκό νόμισμα ενώ, σε συνναλλαγές στις Ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, η ισοτιμία του με το γεν εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδά από τα μέσα του 1999, στα 124,90 γεν ανά ευρώ.

Το ευρώ δέχεται ώθηση από την πεποίθηση των συναλλασσομένων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει αύριο σε μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης κατά 50 μονάδες βάσης. Μία τέτοια επιθετική κίνηση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της ΕΚΤ θα στηρίξει την ανοδική τάση του κοινού νομίσματος, εκτιμούν αναλυτές.

Οι προσδοκίες για αυτό το ενδεχόμενο ενισχύθηκαν μετά τη σημερινή γνωστοποίηση εξασθενημένων στοιχείων για την υπ’ αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης: Οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία σημείωσαν, το Νοέμβριο, μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση - κατά 0,7%, σε μηνιαία βάση και κατά 1,1%, σε ετήσια βάση - ενώ ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, αυξήθηκε κατά 35.000, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας για το μήνα Νοέμβριο.

Το δολάριο δεν φάνηκε να επωφελείται ιδιαίτερα από τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0007 δολάρια, έναντι 1,0006 δολάρια το πρωί και στα 99,64 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0002 δολάρια. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,72 γεν ανά ευρώ, ένατι 124,82 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 124,10 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,59 γεν, έναντι 124,75 γεν το πρωί και στα 124,53 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v