Πτωτικά το γεν έναντι ευρώ, δολαρίου

Οι δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας H. Kuroda, περί περαιτέρω αποδυνάμωσης του γεν δημιούργησαν πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα το οποίο η ισοτιμία του οποίου καταγράφει πτώση έναντι δολαρίου και ευρώ.

Σε χαμηλά 6 εβδομάδων διαμορφώνεται η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος με το δολάριο, ύστερα από τις δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών υποθέσεων της Ιαπωνίας, H. Kuroda, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω αποδυνάμωσης του γεν.

Οι παραπάνω δηλώσεις ερμηνεύτηκαν ως πρόθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης να κρατήσει χαμηλά την ισοτιμία του εθνικού της νομίσματος, ώστε να ωθήσει τις εξαγωγές.

Εξάλλου την πτωτική του πορεία και έναντι του ευρώ συνεχίζει το γεν, με τους επενδυτές να προεξοφλούν την μείωση των επιτοκίων από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και να υποστηρίζουν πως η δυναμική που έχει αναπτύξει το ευρώ σε σχέση με το δολάριο δεν προβλέπεται να ανακοπεί άμεσα.

Εν τω μεταξύ δίχως σημαντικές μεταβολές κινείται η σχέση ανταλλαγής του δολαρίο με το ευρώ, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην ΕΚΤ και να υιοθετούν στάση αναμονής.

Στον άξονα της απόλυτης ισοτιμίας κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 125 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

Στα 125 γεν κινείται επίσης η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v