Δίχως σημαντικές μεταβολές οι ισοτιμίες

Με οριακές διακυμάνσεις οι μεταβολές στις ισοτιμίες μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων, υπό το φως της ανακοίνωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναρτι του γεν.

Μικρές μεταβολές παρατηρούνται μεταξύ των ισοτιμιών στα βασικά νομίσματα, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Περιορισμένα κέρδη καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, ύστερα από τις δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων περί της ανάγκης να υπάρξει περαιτέρω αποδυνάμωση του γεν ώστε να ευνοηθούν οι εξαγωγές.

Εν τούτοις αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως η ρητορική που υιοθετείται από στελέχη της ιαπωνικής κυβέρνησης δεν θα επηρεάσει δραστικά την ισοτιμία του γεν, υποστηρίζοντας πως απαιτούνται περισσότερο ”παρεμβατικά μέτρα”, ώστε να τονωθεί η οικονομία.

Αμερικανικοί χρηματιστές επισημαίνουν με τη σειρά τους, πως δεν παρουσιάζεται πια μία συγκεκριμένη αιτία ώστε να τοποθετηθούν βραχυχρόνια σε ένα νόμισμα, αναμένοντας περαιτέρω ενδείξεις από τις χρηματιστηριακές αγορές και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

Δίχως σημαντικές μεταβολές η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με την σχέση ανταλλαγής τους να διαμορφώνεται στα 1,0020 δολάρια, ενώ στα 125 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

Στον άξονα των 125 γεν κινείται η ισοτιμία γεν – δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v