Συνεχείς διακυμάνσεις και αβεβαιότητα για δολάριο

Συνεχείς διακυμάνσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, καθώς οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για τις απόψεις του νέου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου για το δολάριο.

Συνεχείς διακυμάνσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για τις απόψεις του νέου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου για το δολάριο.

Οι φόβοι της αγοράς βασίζονται σε παλαιότερες δηλώσεις του Σνόου ο οποίος από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του αμερικανικού κολοσσού σιδηροδρόμων CSX είχε εκτιμήσει ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τμήμα της εταιρίας οφείλονταν, εν μέρει, στη συναλλαγματική ισχύ του δολαρίου.

Στο μεταξύ ούτε οι δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα ότι αναμένει επιστροφή της ισοτιμίας γεν/δολαρίου στα επίπεδα προ της παραίτησης του προηγούμενου αμερικανού υπουργού Οικονομικών Πολ Ο’Νιλ - και υπέρμαχου της πολιτικής του ’’ισχυρού δολαρίου’’ - δεν κατάφεραν να εξασθενήσουν το ιαπωνικό νόμισμα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0088 δολάρια, έναντι 1,0103 δολαρίων το πρωί και 1,0105 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0075 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το γεν διαμορφώνεται στα 124,87 γεν ανά ευρώ, έναντι 124,69 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 124,64 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμίς γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 123,26 γεν έναντι 123,44 γεν το πρωί και στα 123,31 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v