Σε υψηλό τριετίας το ευρώ έναντι του δολαρίου

Εκ νέου απώλειες έναντι του ευρώ καταγράφει το δολάριο που φέρνει το πρώτο σε υψηλά σχεδόν τριών ετών, ύστερα και από τις νέες δηλώσεις Πάουελ που ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες για πιθανή πολεμική σύρραξη των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράκ.

Σε υψηλό τριετίας διαμορφώνεται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, με το αμερικανικό νόμισμα να υποχωρεί ύστερα και από τις νέες ανησυχίες του Πάουελ για πολεμική σύρραξη των ΗΠΑ με το Ιράκ.

Περί τα 1,0313 δολάρια διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το τελευταίο να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του ενιαίου νομίσματος, από τις 13 Ιανουαρίου του 2000.

Η διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη όσον αφορά στην πλήρη περιγραφή των όπλων του Ιράκ προς τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης εναντίον του Ιράκ εάν το τελευταίο δεν δώσει πλήρη περιγραφή των όπλων αλλά και πρόσβαση στους επιθεωρητές να ελέγξουν όπου κρίνουν σκόπιμο.

Το δολάριο δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανή στρατιωτική σύρραξη με το Ιράκ θα πλήξει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και θα περιορίσει την ανάπτυξη του οικονομικού μεγέθους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v