Στάση αναμονής τηρεί το δολάριο

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές, στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα τηρεί στάση αναμονής μέχρι τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και το έλλειμμα ισοζυγίου.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα τηρεί στάση αναμονής έως ότου ανακοινωθούν (αύριο) τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και το έλλειμμα ισοζυγίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτιμάται ότι κατά το τρίτο τρίμηνο θα ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ, και ειδικότερα στα 132 δισ. δολάρια.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, το δολάριο, αν και βρήκε στήριξη στην χθεσινή άνοδο των μετοχικών τιμών στη Wall Street, έχει καλύψει λιγότερο του μισού του εδάφους που έχασε έναντι του ευρώ μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία και απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και την αιφνίδια παραίτηση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Πολ Ο’Νιλ.

Η προσοχή των συναλλασσομένων είναι στραμμένη και στην αυριανή δημοσιοποίηση στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής το Νοέμβριο, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να αυξηθούν κατά μόλις 0,3% σε σχέση με τη μηδενική αύξηση που σημείωσαν τον Οκτώβριο. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, οι πωλήσεις λιανικής εκτιμάται ότι θα σημειώσουν το Νοέμβριο αύξηση 0,2% σε σύγκριση με την αύξηση κατά 0,7% που σημείωσαν τον Οκτώβριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0089 δολάρια, έναντι 1,0090 δολάρια το πρωί και 1,0080 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0075 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,38 γεν ανά ευρώ, έναντι 124,34 γεν ανά ευρώ το πρωί και 124,80 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 123,32 γεν, έναντι 123,25 γεν το πρωί και 123,79 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v