Οριακές διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις που παρατηρούνται στην αγορά των νομισμάτων, καθώς το κλίμα είναι υποτονικό όσο πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων αλλά και εν μέσω έντονης αβεβαιότητας σχετικά με πιθανή πολεμική σύρραξη του Ιράκ με τις ΗΠΑ.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται μεταξύ των κυρίων νομισμάτων, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων αλλά και εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας σχετικά με πιθανή πολεμική σύρραξη του Ιράκ με τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Ράμσφελντ, προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες σχετικά με άμεση στρατιωτική δράση, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα βιαστούν να προχωρήσουν σε πόλεμο.

Αναλυτές σχολιάζουν ωστόσο ότι το δολάριο θα παραμείνει υπό πίεση, για όσο καιρό διατηρούνται οι εντάσεις μεταξύ του Ιράκ και των ΗΠΑ, ενώ αρνητικά επιδρά ακόμη και η αβεβαιότητα σχετικά με την πολιτική που επιθυμεί να διατηρήσει η κυβέρνηση για το νόμισμα.

Το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 1,0262 δολάρια έναντι του δολαρίου, με τους παρατηρητές της αγοράς να επισημαίνουν ότι η ισοτιμία δεν έχει ξεπεράσει τα 1,03 δολάρια εδώ και δύο ημέρες, στοιχείο που μπορεί να ερμηνευθεί ως ”κλείδωμα” θέσεων εν όψει και των εορτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v