”Περιορισμένη” η ανάκαμψη του δολαρίου

Ανέκαμψε ελαφρώς το δολάριο έναντι του ευρώ από το ναδίρ τριετίας στο οποίο είχε υποχωρήσει χθες, μετά τη φραστική στήριξη της πολιτικής του ”ισχυρού δολαρίου” από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου.

Ανέκαμψε ελαφρώς το δολάριο έναντι του ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές, από το ναδίρ τριετίας στο οποίο είχε υποχωρήσει χθες, μετά τη φραστική στήριξη της πολιτικής του ”ισχυρού δολαρίου” από τις ΗΠΑ και τη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου.

Οπως επισημαίνουν ωστόσο, παράγοντες της αγοράς το δολάριο δεν κατάφερε να επωφεληθεί όσο αναμενόταν από την έβδομη κατά σειρά πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Αργά χθες το βράδι, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπους στηρίζει ένα ισχυρό αμερικανικό νόμισμα με αποτέλεσμα το δολάριο να απομακρυνθεί από τα χαμηλότερα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2000 στα οποία είχε υποχωρήσει η ισοτιμία του με το ευρώ.

Το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου δημοσιοποίησε το δείκτη εμπιστοσύνης των Γερμανών επιχειρηματιών στο δυτικό τμήμα της χώρας ο οποίος υποχώρησε το Δεκέμβριο στο 87,1 από 87,3 το Νοέμβριο. Αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση του δείκτη στο 87. Οι ανησυχίες, όμως, ότι το δολάριο θα είναι ο μεγάλος χαμένος στην περίπτωση πολέμου στο Ιράκ, σε συνδυασμό με την αίτηση πτώχευσης που υπέβαλε η αμερικανική ασφαλιστική εταιρία Conseco Inc. - που βαρύνεται με χρέη ύψους 6 δισ. δολαρίων -, περιόρισαν το εύρος της ανάκαμψης του αμερικανικού νομίσματος. Μόνη παρηγοριά για το αμερικανικό νόμισμα η μείωση του ελλείμματος τον Οκτώβριο στα 35,07 δισ. δολ. από 37,1 δισ. δολ. το Σεπτέμβριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0258 δολάρια, έναντι 1,0260 δολάρίων το πρωί και 1,0282 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0307 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,16 γεν ανά ευρώ, έναντι 124,39 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 124,67 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,93 γεν, έναντι 121,20 γεν το πρωί και στα 121,25 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v