Ελαφρά διόρθωση για το ευρώ

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα και από την υποχώρηση του δείκτη Ifo για το Δεκέμβριο, αλλά και την πολιτική του ”σκληρού δολαρίου” που φέρεται διατεθιμένος να ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος. Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν χρυσός και πετρέλαιο.

Διορθωτικές τάσεις ακολουθεί το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, με την ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη Ifo να επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα, αλλά και την πολιτική του ”σκληρού δολαρίου” που φέρεται διατεθιμένος να ακολουθήσει ο Λευκός Οίκος.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν χρυσός και πετρέλαιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινστιτούτου Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης το Δεκέμβριο υποχώρησε στο 87,1 από το 87,3 του Νοεμβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 87.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ωστόσο ότι η άνοδος αυτή του δολαρίου θα πρέπει να θεωρείται πρόσκαιρη χωρίς να αποκλείεται να ενισχυθεί και άλλο εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη είναι αρνητικά. Ωστόσο προειδοποιούν ότι οι ανησυχίες για πολεμική σύρραξη των ΗΠΑ με το Ιράκ αναμένεται να επιφέρουν εκ νέου πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Από την πλευρά της η διοίκηση Μπους ανακοίνωσε ότι η πολιτική που ακολουθεί σχετικά με το δολάριο παραμένει ως έχει, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Κλερ Μπούκαν, να σχολιάζει ότι ”υποστηρίζουμε ένα ισχυρό δολάριο”.

Το ευρώ κυμαίνεται περί τα 1,0257 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, υποχωρώντας από το υψηλό τριών ετών που είχε βρεθεί χθες, στα 1,0317 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v