Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα το δολάριο

Σταθεροποιήθηκε το δολάριο κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει έναντι του ευρώ και του γεν. Υποχώρησε, όμως, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας έναντι του ”ασφαλούς καταφυγίου”, του ελβετικού φράγκου.

Σταθεροποιήθηκε το δολάριο κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει έναντι του ευρώ και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

Υποχώρησε, όμως, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας έναντι του παραδοσιακού ’’ασφαλούς καταφυγίου’’, του ελβετικού φράγκου, καθώς αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι ΗΠΑ ότι η έκθεση του Ιράκ προς τον ΟΗΕ για τα οπλικά συστήματά του συνιστά παραβίαση της απόφασης του διεθνούς οργανισμού για τον αφοπλισμό του. Ηδη ο επικεφαλής επιθεωρητής του ΟΗΕ Hans Blix, δήλωσε ότι η νέα έκθεση του Ιράκ περιέχει λίγες νέες πληροφορίες για τα οπλικά του συστήματα, σε σχέση με αυτά που είχαν δηλωθεί απο την Βαγδάτη πριν απο το 1998.

’’Οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνεχίζουν να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της αγοράς και ο κίνδυνος εξασθένησης του δολαρίου παραμένει’’, σημειώνoυν παρατηρητές των αγορών συναλλάγματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0267 δολάρια, έναντι 1,0253 δολαρίων το πρωί και 1,0262 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα ήταν 1,0240 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,16 γεν ανά ευρώ, έναντι 124,22 γεν ανά ευρώ το πρωί και 124,26 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,94 γεν, έναντι 121,16 γεν το πρώι και 121,08 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v