Σε υψηλά 3 ετών το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε χαμηλά τριών ετών περίπου διαμορφώνεται η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ, με το ζήτημα των γεωπολιτικών ανησυχιών (Ιράκ, Β. Κορέα) να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, πιέζοντας το πράσινο νόμισμα.

Σε χαμηλά τριών ετών περίπου διαμορφώνεται η ισοτιμία του δολαρίου σε σχέση με την κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, εν μέσω ανησυχιών για την τροπή που θα λάβει το θέμα του Ιράκ, αλλά και της Β. Κορέας.

Πιο συγκεκριμένα, η πιθανότητα ενός νέου πολέμου με το Ιράκ και η αυξανόμενη ένταση με τη Βόρειο Κορέα, ύστερα από τις δηλώσεις Ράμσφελντ, οδήγησαν τους επενδυτές να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από το πράσινο νόμισμα, θεωρώντας πως η αυξανόμενη γεωπολιτική ένταση θα αποτελέσει τροχοπέδη για την οικονομία των ΗΠΑ, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Προς την ίδια κατεύθυνση, (της πίεσης για το δολάριο), λειτουργούν τα ελκυστικότερα - για τις καταθέσεις - επιτόκια που υιοθετεί η ”άλλη πλευρά του ατλαντικού”, επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ισχυροποίηση του ευρώ.

Εξάλλου, μικρή πτώση σημειώνει το δολάριο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές στην ισοτιμία των δύο νομισμάτων.

Στον άξονα των 1,0365 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία γεν – δολαρίου.

Εξάλλου, στα 123 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v