Νέα ενίσχυση του ευρώ έναντι δολαρίου

Νέα ενίσχυση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από τις δηλώσεις αμερικανού γερουσιαστή που υποστήριξε πως ο πόλεμος με το Ιράκ βρίσκεται πιο κοντά, ωθώντας τους επενδυτές να αποσύρουν κεφάλαια από τις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας, ύστερα από τις δηλώσεις αμερικανού γερουσιαστή πως το ενδεχόμενο πολέμου με το Ιράκ παρουσιάζεται ισχυρότερο, δεδομένο που ώθησε τους επενδυτές να αποσύρουν κεφάλαια από τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, αναλυτές της Credit Lyonnais εκτιμούν πως οι πολεμικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του Φεβρουαρίου και μέχρι τότε το ”πράσινο νόμισμα” θα δέχεται πιέσεις.

Παράλληλα, οι υψηλές τιμές του μαύρου χρυσού, αλλά και η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσής τους, κρατά χαμηλά το αμερικανικό νόμισμα, όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς.

Μικρή πτώση καταγράφει το δολάριο και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, αν και αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η όποια υποχώρηση δεν θα διατηρήσει την δυναμική της, αφού η κυβέρνηση Κοιζούμι έχει επανειλημμένως δηλώσει πως ”ευνοεί” ένα αδύναμο εγχώριο νόμισμα, ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά οι εξαγωγές της.

Αναλυτές της αγοράς υποστήριξαν μάλιστα πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας πιθανόν να προχωρήσει σε πώληση γεν την ημέρα των Χριστουγέννων, αφού την συγκεκριμένη ημέρα οι ιαπωνικές αγορές θα παραμείνουν ανοικτές, αντίθετα με τις δυτικές.

Στον άξονα των 1,030 δολαρίων κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής του ιαπωνικού νομίσματος με το δολάριο.

Εξάλλου, στα 123 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v