Ενισχυμένο εγκαταλείπει το 2003 το ευρώ

Πτωτικά κινείται και σήμερα το δολάριο, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται μεταξύ 1,0455- 485 δολάρια. Από την αρχή του έτους το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 14,8% έναντι του δολαρίου.

Πτωτικά κινείται και σήμερα το δολάριο, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται μεταξύ 1 ,0455-485 δολάρια. Από την αρχή του έτους το ευρώ εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 14,8% έναντι του δολαρίου.

Από την άλλη μεριά, το κλίμα για το δολάριο παραμένει αρνητικό λόγω της ανησυχίας για πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ και των προβλημάτων στις σχέσεις με τη Β.Κορέα.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες προκαλούν έντονο προβληματισμό για την προοπτική των αναπτυξιακών ρυθμών στις ΗΠΑ ενώ παράλληλα περιορίζουν την ελκυστικότητα των τοποθετήσεων στην κεφαλαιαγορά της χώρας.

Πρόσθετο αρνητικό παράγοντα για το δολάριο αποτελεί η εκτίμηση για υποτονική καταναλωτική ζήτηση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η περαιτέρω ισχυροποίηση του ευρώ περιορίζεται από ρευστοποιήσεις κερδών, ενώ υποτονική παραμένει η συναλλακτική δραστηριότητα λόγω της εορταστικής περιόδου. Η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία του δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,0472 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v