Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Μικρή ενίσχυση καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ κυρίως λόγω τις κάλυψης των short θέσεων από τους επενδυτές, με τους αναλυτές της αγοράς να υποστηρίζουν πως οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα θα συνεχιστούν.

Ελαφρά ενδυναμωμένο παρουσιάζεται το δολάριο έναντι του ευρώ, κυρίως λόγω της κάλυψης των short θέσεων από τους επενδυτές, αν και το πράσινο νόμισμα δεν θα στερηθεί πιέσεων το νέο έτος, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Η λήξη του ζητήματος του Ιράκ θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την ισοτιμία του δολαρίου με το κοινό ευρωπαικό νόμισμα, επισημαίνουν αναλυτές της ABN Amro.

Εξάλλου, μικρά κέρδη σημειώνει το δολαρίο σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, ενώ Ιάπωνες αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές με δηλώσεις τους πως δεν επιθυμούν περαιτέρω ισχυροποίηση του γεν έναντι του δολαρίου, αφού κάτι ανάλογο θα έπληττε τις εξαγωγές των ιαπωνικών εταιριών.

Κύκλοι της αγοράς πάντως υποστηρίζουν πως ο νέος υπουργός των Οικονομικών στις ΗΠΑ πιθανόν να είναι πολέμιος σε μια πολιτική ισχυρού δολαρίου (έναντι του γεν) στοιχείο που πιθανόν να αποτελέσει ”πρόβλημα” για το γεν.

Στον άξονα των 1,045 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής μεταξύ ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 119 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία γεν δολαρίου.

Εξάλλου, στα 124 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v