Νέα κέρδη του ευρώ έναντι του δολαρίου

Νέες απώλειες καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς εντείνονται οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ, με τον πρόεδρο του τελευταίου, Σαντάμ Χουσσεϊν, να ανακοινώνει ότι η χώρα του ετοιμάζεται για πόλεμο.

Οι...πολεμικές ετοιμασίες του Ιράκ δια στόματος του προέδρου, Σαντάμ Χουσσεϊν είναι αυτές που οδηγούν σε νέες απώλειες το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα.

Η απειλή μιας πολεμικής σύρραξης λειτουργεί ανασταλτικά για το δολάριο, καθώς οι ξένοι επενδυτές ετοιμάζονται να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από τα αμερικανικά ενεργητικά, αναζητώντας πιο ασφαλείες επενδυτικούς τόπους.

Χαρακτηριστική είναι ανάλυση της JP Morgan & Chase που αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες το μέγεθος των κεφαλαίων που εισέρευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου το μισό με το αντίστοιχο του προηγουμένου έτους.

Στα 1,0464 δολάρια διαμορφώνεται το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ενώ είχε αγγίξει και τα 1,0480 δολάρια. Αναλυτές σχολιάζουν ότι το δολάριο παραδοσιακά είναι ”ευάλωτο” σε περιόδους εντάσεως, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ανασύρουν καθημερινώς 1,3 δισ. δολάρια σε ξένο κεφάλαιο, προκειμένου να εξισορροπήσουν το συνεχώς αυξανόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v