Ενισχύεται το δολάριο εν αναμονή των μέτρων Μπους

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ως αποτέλεσμα των αναμενόμενων μέτρων που θα ανακοινώσει ο Μπους με σκοπό την αναζωογόνηση της οικονομίας, αλλά και τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν σε Γαλλία και Γερμανία.

Πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφού τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος Μπους για την αναθέρμανση της οικονομίας, ώθησαν υψηλότερα τόσο τη Wall Street όσο και το αμερικανικό νόμισμα.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως η ενίσχυση του δολαρίου θα συνεχιστεί βραχυχρόνια, αν οι φοροαπαλλαγές που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος Μπους ικανοποιήσουν τους επενδυτές.

Παράλληλα, η πτώση που σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το μήνα Νοέμβριο αλλά και η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη το Δεκέμβριο λειτούργησαν ”επικουρικά” στην υποχώρηση του ευρώ, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Εξάλλου, πτωτικά κινείται το γεν σε σχέση με το δολάριο, ύστερα από την έντονη φημολογία που διαχύθηκε και η οποία υποστήριζε πως επίκειται παρέμβαση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στον άξονα των 1,40 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 119 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία γεν – δολαρίου.

Εξάλλου, στα 124 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v