Μικρά τα κέρδη από την ομιλία Μπους για το δολάριο

Ενισχύθηκε, κατά τις σημερινές συναλλαγές το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, αν και το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και τα οποία αποσκοπούν στην αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, δεν κατόρθωσαν να βοηθήσουν περαιτέρω το πράσινο νόμισμα.

Ενισχύθηκε, κατά τις σημερινές συναλλαγές το δολάριο έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, απομακρυνόμενο από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει σε σχέση με το ευρώ και το γεν.

Ωστόσο το νέο πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην αναθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ και ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο Μπους, δεν κατόρθωσε να προσφέρει τα αναμενόμενα για το αμερικανικό νόμισμα.

Η αγορά αναμένει την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Μπους πακέτου κινήτρων - συνολικής αξίας έως και 670 δισ. δολαρίων - που στοχεύει να αναθερμάνει την αμερικανική οικονομία. Παράλληλα, ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα χαρακτήρισε ’’αφύσικες’’ τις πρόσφατες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος και είπε ότι χρειάζεται υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης Κοϊζούμι όσον αφορά τις ξαφνικές διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0416 δολάρια, έναντι 1,0426 δολάρια το πρωί και 1,0467 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0488 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,75 γεν ανά ευρώ, μη σημειώνοντας μεταβολή σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα και 124,71 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,85 γεν, έναντι 119,69 γεν το πρωί και 119,14 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v