Χαμηλό 3,5 ετών του γεν έναντι του ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τρεισίμιση ετών διαμορφώνεται το γεν έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την παγκόσμια συμμαχία σχετικά με τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.

Χαμηλό τρεισίμιση ετών ”χτύπησε” το γεν έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχώρησει από την παγκόσμια συμμαχία για τα πυρηνικά όπλα.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 125,75 έναντι του ευρώ, αφού είχε αγγίξει και τα 125,99, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1999.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Συμμαχία περιορισμού των πυρηνικών εξοπλισμών, ως απάντηση για την επιθετική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap News της Νότιας Κορέας.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τέτοιου είδους εσωτερικές εντάσεις αποτελούν τροχοπέδη τόσο για την ιαπωνική οικονομία όσο και για το γεν. Μάλιστα, στέλεχος της Mizuho Corporate Bank σχολίασε ότι εάν ξεσπάσει πόλεμος στη Βόρεια Κορέα, η Ιαπωνία θα πληγεί σοβαρά.

Υψηλότερα κινείται το ευρώ και έναντι του δολαρίου, στα 1,0516 δολάρια, με το αμερικανικό νόμισμα να χάνει τα χθεσινά, οριακά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v