Ανάσα για το δολάριο

Ενισχύθηκε ελαφρώς το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και του γεν, απομακρυνόμενο από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας, στα οποία είχε υποχωρήσει έναντι του ευρώ την περασμένη Παρασκευή.

Ενισχύθηκε ελαφρώς το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές, έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και του γεν.

Το αμερικανικό νόμισμα απομακρύνθηκε από τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας στα οποία είχε υποχωρήσει έναντι του ευρώ κατά την επίσημη λήξη της αγοράς συναλλάγματος της Ν. Υόρκης, την περασμένη Παρασκευή (1,0579 δολάρια ανά ευρώ), καθώς είχε δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από την είδηση ότι τον περσμένο Δεκέμβριο χάθηκαν 101.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση των μισθολογίων κατά 20.000.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας και Εργασίας, η παραγωγή στα εργοστάσια, οικοδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ορυχεία στη Γερμανία αυξήθηκε το Νοέμβριο του 2002 κατά 2,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο, οπόταν και είχε σημειώσει πτώση κατά 1,3%, σε μηνιαία βάση. Εικοσιένα οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από το Μπλούμπεργκ ανέμεναν αύξηση κατά 0,6%.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0542 δολάρια, έναντι 1,0560 δολάρίων το πρωί και 1,0576 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0503 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 125,88 γεν ανά ευρώ, έναντι 125,85 γεν ανά ευρώ το πρωί και 126,03 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή.

Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,41 γεν, έναντι 119,16 γεν το πρωί και την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v