Υπό πίεση το αμερικανικό νόμισμα

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές, έναντι του ευρώ και του γεν, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ. Στα 1,0575 το ευρώ δολάριο.

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έναντι του ευρώ και του γεν, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,0590 δολάρια ανά ευρώ, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια.

Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Ζεμπέι Μιζογκούτσι - διαδόχου του Χαρουχίκο Κουρόντα, ως αναπληρωτή Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για διεθνείς υποθέσεις - ότι η υπερβολική ενίσχυση του γεν δεν οφελεί την ιαπωνική οικονομία και ότι η κυβέρνηση επαγρυπνεί, δεν απέτρεψαν νέα ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου.

Στο μεταξύ κατά το μήνα Δεκέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο της τάξης του 1,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1,5%. Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0575 δολάρια, έναντι 1,0556 δολαρίων το πρωί και 1,0542 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στα 1,0549 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα κινείται στα 125,41 γεν ανά ευρώ, έναντι 125,52 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 125,34 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,58 γεν, έναντι 118,91 γεν το πρωί και στα 118,90 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v