Παραμένει αδύναμο το δολάριο

Αδύναμο για ουσιαστική ανάκαμψη εμφανίζεται το δολάριο για μία ακόμη ημέρα έναντι του ευρώ και του γεν, εν μέσω των οικείων πλέον ανησυχιών γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Παρόμοια εκτιμούν αναλυτές ότι θα είναι η εικόνα μέχρι και τη διάσπαση του 1,06.

Παρόμοια με αυτή των τελευταίων ημερών είναι την Πέμπτη η εικόνα στην αγορά χρήματος, με το δολάριο να ”ταλαιπωρείται” για μία ακόμη ημέρα από τις γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και από την άσχημη εικόνα που παρουσίασε η Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

”Όσο το θέμα της επέμβασης στο Ιράκ εκκρεμεί, ας μην περιμένουμε να δούμε ουσιαστική ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος”, παρατηρεί ευρωπαίος αναλυτής.

”Τα πράγματα δείχνουν να ”βαλτώνουν” και αυτό θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι να διασπαστεί το 1,06”, προβλέπει αναλυτής της Bear Sterns.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0565 δολ., τιμή που, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, έχει ήδη προεξοφλήσει ως θετικές τις ανακοινώσεις της Philadelphia FED γύρω από την μεταποιητική δραστηριότητα, που αναμένονται το απόγευμα.

Εξάλλου, υποχώρηση κάτω των 118 γεν καταγράφει το δολάριο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, χωρίς να αυτό να εκτιμάται ως ”επικίνδυνο” για πιθανή παρέμβαση της Bank of Japan. Τώρα, ένα δολάριο αγοράζει 117,84 ευρώ.

Τάσεις σταθεροποίησης στο επίπεδο των 124,5 γεν επιδεικνύει όμως το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού, εμφανίζοντας μικρές μεταβολές. Η ισοτιμία διαμορφώνεται 124,55 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v